censuur.

Het censuurklimaat neemt de laatste jaren een – wat mij betreft uiterst gevaarlijke – vlucht in Vlaanderen. Het ene incident volgt het andere op. Na de vrouwen van Louis Paul Boon, forel in botersaus, het joodse protest tegen het – godbetert – afbeelden van een typische jood en wat nog allemaal, treft de tsjeverij nu ook dit onschuldige beeld:

Ok, het is mottige reclame. Maar blijf alsjeblieft met je fikken van de grondwet af.

Advertenties

 1. joen

  Het zijn vaak CV&V’ers die een probleem hebben met bepaalde inhoud en meteen naar censuur grijpen. Zoals Carl Decaluwé, om maar geen namen te noemen. Dankzij hem werd bijvoorbeeld StuBru’s pornofilm geschrapt.

  Om Decaluwé dan maar wederhoor te bieden – en omdat ook dat mij verontwaardigt: http://www.carldecaluwe.be/020pers/20082009/200902/14_morgen.html (“Het enige wat ik gedaan heb, is mijn mening geuit”, zegt hij. Met verstrekkende gevolgen, dan toch. Die mening moet nogal zijn aangekomen!)

  Voorts zijn er indicaties dat bepaalde CD&V-leden zich gemoeid hebben met het schrappen van de uitzending van ‘Plat Préféré’ over Adolfs vis en was Ludwig Caluwé, fractieleider van CD&V in het Vlaams Parlement, die wel érg snel om de website ‘vlaanderenstemt.be’, waarvoor de vrouwenborsten reclame maakten, met de grond gelijk te maken. En zo zijn er nog voorbeelden: http://www.facebook.com/group.php?gid=44104865384

  Het zien van een verband tussen dit alles kan aan mij liggen…

  Wat de JEP betreft – de jury die nu de vrouwenborsten heeft laten weghalen – kan ik mij niet uitspreken over het CD&V-gehalte, maar ze hebben daar toch “een tsjeefke gedaan” als je het mij vraagt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s