Goed bestuur (1)

Goed bestuur, beloofde u. Wat dat ook betekende: in èlke mogelijke definitie is van goed bestuur uwentwege geen spoor te bekennen. Uw balans is na anderhalf jaar louter negatief. U hebt een zware crisis doen ontaarden in een ramp. Daarom, premier Leterme, moet u er gewoon mee ophouden voor u uzelf nog meer belachelijk en het land nog zieker maakt!

Yves Leterme, neem alstublieft ontslag.

Word lid van de groep op Facebook:


 

Het kan toch niet zijn dat deze onbekwame en kortzichtige tsjeef – sorry, ik ben boos – koppig weigert op te rotten na het ontieglijk slechte beleid dat hij tot dusver heeft gevoerd? Geert Noels vreesde gisteren in ‘Phara’ zelfs dat de gevolgen van het slechte bestuur van deze regering – onder Letermes leiding en verantwoordelijkheid – de economie méér schade kunnen berokkenen dan de financiële crisis! Bovendien heeft meneer Leterme hoogstwaarschijnlijk strafbare feiten gepleegd of daar op zijn minst oogluikend op toegekeken, en heeft hij geen enkele van zijn beloftes tot nog toe kunnen waarmaken:

  • Belofte 1: Goed bestuur. Ik verslik me elke ochtend in mijn koffie: dat kan niet goed zijn. De principes van de rechtsstaat aan uw botten vegen lijkt me alleszins niet wat onder goed bestuur moet worden begrepen.
  • Belofte 2: Een staatshervorming en de splitsing van B-H-V vòòrdat er een regering zou worden gevormd. Geen uitleg nodig.
  • Belofte 3: Een begroting in evenwicht zonder eenmalige maatregelen. We hebben een begroting die zwaar in het rood gaat mét eenmalige maatregelen.

Enzovoort.

Men zegt dat het land momenteel een regering nodig heeft. En een premier. En dat Leterme daarom maar even moet blijven zitten, zelfs na wat hij en/of zijn kabinet heeft/hebben begaan. Maar het land kan toch geen nood hebben aan déze regering of aan déze premier? Vervang Leterme snel – daar moeten maar enkele dagen overheen gaan – door iemand die Fortis wél weet op te lossen – Van Rompuy, Vande Lanotte, De Gught, desnoods zelfs Peeters of Reynders – en schrijf verkiezingen uit als dit allemaal wat bekoeld is: in juni. Bijzondere tijden vragen bijzondere maatregelen.

(Foto via Facebook.)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s