In de pod

Tijd voor cd’s, dacht ik zo. Deze heb ik onlangs gekocht.

Foo Fighters – ‘Echoes, silence, patience & grace’

Zonder meer middelmatig, uitgezonderd single ‘The pretender’ en het fantastische ‘Long road to ruin’. De rest is typisch Foo Fighters, maar dan een noot lager. Vergeet trouwens dat zogenaamd fantastische pianospel van Grohl: het is saai. Voer om te downloaden, niet om je geld aan te geven.

 

The White Stripes – ‘Icky Thump’

Zonder meer fantastisch, maar bij momenten ook moeilijk. Download eerst ‘Prickly thorn, but sweetly worn’ en ‘St. Andrew’ voor je ‘m koopt, om te kijken of je tegen doedelzakken kunt. Verder opzwepend, uniek en de beste cd van de Stripes to nu toe en dat wil wat zeggen, maar niet voor iedereen.

 

Laïs – ‘The ladies’ second song’

Je kent Laïs? Dat is het. Je hebt overal gelezen dat ze hun muziekstijl radicaal hebben omgegooid? Dat is het niet. Al is dit an sich een goede cd: het is niet wat je ervan verwacht. Misschien biedt hun concert, waar ik binnenkort naartoe ga, meer?

 

Beirut – ‘The flying club cup’

Het gebeurt niet vaak dat Humo het maximale aantal sterren geeft. Dat lijkt mij wat overdreven, maar hé – ik heb een planeetje meer. Zomerse, melancholische, pure, sfeervolle, zuivere en tijdloze, intelligente, zelfs catchy en zonder meer geweldige songs, dat biedt Beirut je. Met een sound die zowel eigen als van niemand is, voor op elk moment van de dag. Om U tegen te zeggen. Geen vijf planeetjes, want een beetje saai als je niet oplet. Wel fantastisch in beide betekenissen van het woord.

 

Nid & Sancy – ‘Colour at the darkest disco’

Gekocht met m’n ogen toe, want nog nooit gehoord – en even wennen bij de eerste luisterbeurt. Gentse ‘fuck you’-punk, maar dan elektronisch. Héél erg Vitalic. Een héél klein beetje Soulwax, Vive La Fête en Daan. Maar toch niet terug te brengen op andermans geluid, en dat is al heel wat. Bovendien zijn songs als ‘Give. it. up. fo. sound.’ en ‘Wht lghts flshng’ niet alleen gimmicks, maar vallen ze nog steeds op als je géén zin hebt in experimentalismen. Woohoo dus, maar dan donkerder.

Foto’s via Amazon. Foto ‘The ladies’ second song’ via Laïs.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s