Tv op je pc (2): De lama’s

Verslavend. Dat is het minste wat je kan zeggen over het op ‘Who’s line is it anyway’ gebaseerde, maar dan dichter bij uw bed gelegene ‘De lama’s’. In deze Nederlandse improshow gaan telkens vier wacko’s op zoek naar de sappigste zinsnedes en de meest absurde situatiehumor.

Dat is meteen ook het grootste verschil tussen ‘De lama’s’ en ‘Who’s line…?’: de lama’s zijn verbaal veel creatiever – het zijn dan ook Nederlanders – en dus grappiger dan de Amerikanen als je meer houdt van absurde ironie dan van liedjes over bananen. Het is bovendien leuk het eens in je eigen taal te horen. In Nederland zijn ze na vijf jaar dan ook een gevestigde waarde en het paradepaardje (ahum) van BNN.

En dan zijn die Hollanders ook nog eens zo vriendelijk alle afleveringen online te zetten. Even ‘volledig scherm’-en en je kunt een lama-avond houden. Een tip: selecteer uit de verschillende seizoenen, zodat je verschillende spelletjes gezien hebt. Mijn favorieten zijn ‘De dierenwinkel’ en Ruben Nicolai. En wees gerust, die BN’ers hoef je niet te kennen om het leuk te vinden.

Verslavend, zeg ik je.

Foto via.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s