Volta

De nieuwe hype in wat hippere muziekmiddens: een virale multimediacampagne starten maanden voor je je nieuwe album lanceert, zodat iedereen razend nieuwsgierig en enthousiast is voordat je nieuwe single zelfs nog maar is ge-aird. Nine Inch Nails doen het en geweldig rare eend Björk, altijd te vinden voor een mystifiëring van haar persoon, is nu ook op de Kar Der Geheimzinnigheid gesprongen.

Op Youtube en Myspace verschenen al flarden van een soort foute jaren 90-video in de beste ‘Pump Up The Jam’-traditie (herinner u Technotronics caleidoscope on speed) en her en der zijn al fragmenten te horen uit tracks die op Björks nieuwe album ‘Volta’ zullen staan. Ook de alweer compleet geflipte maar wondermooie cover is al vrijgegeven. Muzikaal klinkt het allemaal zeer elektrisch/eclectisch en, uiteraard, experimenteel. Of het ook goed is, wordt nog afwachten, maar hoewel de cd nog niet beschikbaar is, vindt u hier alvast een recensie (dat bedoel ik dus met ‘viraal’).

Zelf vind ik single ‘Earth Intruders’, geproduced door niemand minder dan huidig Billboard-troonzitter Timbaland, best ok:

‘Volta’ komt uit op 7 mei.

via Hypechannel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s