(The) Gossip

Ze werden al geremixt door Soulwax en Le Tigre, maar zijn ook op hun zelve zéér de moeite: Gossip, het vroegere The Gossip. Hun in alternatieve hitlijsten (Arriba!, bijvoorbeeld) gelauwerde single ‘Standing In The Way Of Control’ heeft zich al dagen als een roestige oorwurm on speed vastgehaakt in mijn hersenschors en na het downloaden van hun voltallige repertoire doet zich een gelijksoortig fenomeen voor met zowat AL hun andere nummers.

Gossip maakt het soort muziek waardoor uw kuisbeurten nooit meer hetzelfde zullen zijn. Als een diva paradeert u ritmisch met de stofzuiger door de kamer, af en toe de armen in de lucht slaand en een heupbeweging neerzettend waarvan u hoopt dat u niets gebroken heeft. Het doet allemaal wat denken aan het beste van de Yeah Yeah Yeahs (inclusief de stem van de frontvrouw), maar dan met meer soul en punch, vettere beats en hogere geluidsmuren. Bovendien larderen de defibrillerende beats, pompende gitaren en zich in uw geheugen vastschreeuwende refreinen meer dan lucht. Kijk naar de voluptueuze zangeres, die zeker geen tweede Christina Aguilera is maar daar volstrekt geen complexen over vertoont, ontcijfer de emancipatorische teksten en ontdek een bigger meaning, quoi. Luister vervolgens nog een vijfde keer naar die verdraaid slimme drumloops, zet uw zonnebril op en voel u punker dan punk.

De nieuwe plaat van deze indieband, ‘Standing In The Way Of Control’, is net als de vorige (die niet voor niets ‘Movement’ heette) níet verkrijgbaar in Belgische platenzaken (awoe!), maar wat houdt u tegen: downloaden die handel! Of eerlijker: bestellen via de iTunes-store, Amazon, of andere virtuele platenzaken. Indien u niet kunt kiezen: vooral ‘Standing In The Way Of Control’, ‘Listen Up!’ en ‘Jealous Girls’ uit het nieuwe album zijn uitermate goed, maar daarom niet licht verteerbaar. En al de rest ook. Go girl!

album cover via Amazon; foto zangeres door Daniel Boud

Advertenties

  1. Pingback: Auditief behang « voor waar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s