Broodje aap

Het VB associeert zich tegenwoordig met apen.

Nu ik het toch over extreem geweld en subversieve horror met marketingdoeleinden heb: het Vlaams Blok/Belang profileert zich in de komende verkiezingen als (quote:) “het enige alternatief”.

Dat is bijzonder slim, maar erg doorzichtig. Laat u zich niet vangen, als het u hetzelfde is?

Als u er even over nadenkt, weet u wel dat dit veel méér marketing is dan Noël Slangen of mindere goden uit hun mouw kunnen schudden. Wat u er ook van denkt, dom zijn ze bij het VB niet (of tenminste, in de partijtop).

Toch heb ik een Grote Bedenking bij deze op het eerste gezicht hoogst intelligente vorm van communicatie. Positioneert het VB zich op deze manier niet zèlf in het midden van de lanterfanterij die ze zogenaamd aanklagen? Zeggen dat je “het enige alternatief” bent is hetzelfde als commentaar leveren op je moeder omdat je niet de héle snoepwinkel mee naar huis krijgt. Het wordt kinderlijk gezeur, op den duur. Hinderlijk, zelfs. Ik zou eigenlijk willen dat ze daarmee stoppen, met dat gezeur.

Apenkuren. Niet kunnen toegeven dat het beleid nog niet zo slecht is, dus dan maar claimen dat je het zelf veel beter zou kunnen. Foute logica: copyright VB. ‘Ik zou alle slechte dingen wegzappen’, zegt een partijlid. ‘Arme mensen kunnen massa’s geld verdienen in hun eigen land, maar komen het onze opsouperen,’ zegt een ander. En nog: ‘Elke dag schenkt Vlaanderen een auto aan Wallonië.’ Zegt Philip/Filip Dewinter.

Komaan zeg. Liegen maar: ik heb hier studies liggen die bewijzen dat het allemaal neonazi’s zijn en dat ze helemaal geen plan hebben, maar gewoon een beetje rel willen schoppen. Zelfs een aap zou nog beter kunnen besturen.

Alles begint bij jezelf. Stem wijs.

Ik ben trouwens bijzonder blij dat u het niet nodig vond dit te lezen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s