Licht

Het maakt natuurlijk geen derrière uit of ik als kleine garnaal meedoe of niet, maar vele druppels maken een zee. Om 5 voor 8 vanavond doe ik de lichten uit gedurende vijf minuten. U toch ook?

Mocht u één van die mensen zijn die er het nut niet van inzien: als u nog niet eens de moeite wilt doen om vijf minuten in het donker te zitten om een belangrijk signaal te geven (want daar is iedereen het wèl over eens, dat er iets moet gebeuren), hou dan ook op met te mekkeren dat er méér moet gebeuren. Een betere wereld begint bij uzelf en een huis bij de eerste baksteen. Als iedereen zo dacht als u – ja, u daar – woonden we nu nog in grotten.

Of misschien moet u dat filmpje van die Nobelprijsgenomineerde nog eens bekijken.

Update: Ik heb braaf mijn lichten uitgedaan. Hoor ik achteraf op het radionieuws dat de actie meer kostte dan dat erdoor bespaard werd! Dat komt doordat er, als heel het land opeens minder elektriciteit gaat verbruiken, ook minder moet geproduceerd worden (een eigenschap van elektriciteit is dat er altijd even veel moet worden gemaakt als verbruikt, anders krijg je kortsluiting of zo). Het stilleggen van de machinerie en het weer opstarten ervan kost dus meer dan vijf minuten niets verbruiken. Deze actie was bijgevolg echt wel louter symbolisch… Hoewel: ze heeft bijvoorbeeld Verhofstadt al geïnspireerd de gloeilampen in zijn kantoren te vervangen door spaarlampen. Zullen er nog volgen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s