Fox News

De zender staat al langer geboekstaafd als vuurtjestoker en toonbeeld van partijdigheid (met allerlei gepersifleer tot gevolg), maar nu heeft hij ook zijn laatste restje geloofwaardigheid buitenboord gegooid. Rupert Murdochs Fox News heeft de heksenjacht op democratische presidentskandidaten voor geopend verklaard en schuwt daarbij de sensatie niet.

Het laatste wapenfeit van het bastion der rechtse rukkers: de verkettering van publiekslieveling, getipt democratisch presidentskandidaat, maar vooral zwarte, linkse medemens Barack Obama.

Op een schabouwelijke manier wordt ’s mans toekomst gekelderd door de geruchten dat hij ooit cocaïne gebruikte vakkundig op te kloppen tot luchtkasteelgrootte (herinner u dat ook de huidige president Bush ooit cocaïne zou hebben gebruikt). Geruchten die Obama zelf verspreidde in zijn autobiografie, trouwens. Waardoor Obama’s kansen bij voorbaat verkeken zijn, want met een gehavend of zelfs maar licht discutabel imago haal je het, zeker in de VS, politiek gezien nooit. Voer voor de haaien is die man.

U kunt ook gewoon het filmpje bekijken, maar ik citeer toch Fox News-presentator John Gibson (die niet zou misstaan als varken in een verfilming van Orwells ‘Animal Farm’, maar soit):

‘He portraits himself as a political moderate, but he is much more liberal than he says he is -‘

– Intussen lezen we onderaan in beeld: ‘Is Barack Obama more liberal than he says he is?’

‘- and his team works overtime to try and hide Obama’s dirty little secret: he is, get this: a CIGARETTE SMOKER. The point is: what else do we not know about Barack Obama? America loves him now, but will we still love him tomorrow?’

…Waarna allerlei zogezegde ‘experts’ de studio worden ingehaald, die op geen enkel moment hun betoog op feiten baseren en soms ronduit racistisch zijn.

Dit gaat werkelijk in tegen elke vorm van deontologie. Ik wil geen heksenjacht openen op rechtse rukkers – alles heeft zijn bestaansreden – maar als je je mening niet voor jezelf kunt houden, doe dan aan politiek of hooliganisme en niet aan journalistiek. Dit is een schande voor het hele imperium van Murdoch en bij uitbreiding voor de 21e-eeuwse journalistiek. Het is dat ik tegen een strenge mediaregulering en voor journalistieke zelfregulering ben, anders zou ik zeggen: de banvloek over dit soort televisiekots.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s